Onze geschiedenis

De eerste winkels waren in de garages aan de umbrechtstraat. 1967 begon de bouw, en in 1968 was het winkelcentrum geopend. Destijds Winkelcentrum Wandelbos. De eerste winkels waren ; Fa. Bekker : Tabak , Lectuur en kantoorboekhandel. Van Beek : schoenen, Van Bilsen Slijterij, Van den Berg Zelfbedieningswassalon en Chemischreiniginsbedrijf, H. J. Besselink ,,De echte Bakker’’, SUPERCO-OP, Van Eijsden Drogisterij – Parfumerie, Albert Heijn, Gédor Textiel, Jamin, ,,Kokkie Patat’’ Snackbar, L. Willems-Smulders Dames- en Herenkapsalon, H. J. Kooreman Huishoudelijke artikelen, Speelgoed, Lie-Ca Hobby Shop, Ribbers Centra-Markt, Nederlandse Middenstands Bank. Ook dat jaar nog kwam de Paletpost, totdat in 1999 de Paletpost zijn laatste nummer uitbracht. Toen in 1982 er een dak op kwam, was de lijfspreuk ‘’Gezellig overdekt winkelen bij u in de buurt.’’ In 2013 is de Albert Heijn verhuisd en is de Pets Place erbij gekomen. Totdat in 2017 de architect besloot het dat eraf te halen, was in december 2017 de opening was het nieuwe winkelcentrum. De enige winkels van toen die er nu nog zijn zijn de Albert Heijn en T’ons Salon.

Een oude winkelier, de eigenaar van slagerij Voogt, heeft ons ook zijn verhaal vertelt over zijn tijd op het Paletplein. ‘Toen eind jaren vijftig en begin jaren zestig het hoogspoor dwars door Tilburg werd aangelegd, moesten er diverse winkeliers gaan verkassen om plaats te maken voor de werkzaamheden. Ook diverse slagerijen moesten noodgedwongen gaan verhuizen. De wijk Het Zand was de eerste grote uitbreiding van Tilburg. Daar kwam Winkelcentrum Westermarkt en diverse kleine winkelstrips. In 1962/1963 kwam de wijk Het Wandelbos, waar ruim twintigduizend mensen kwamen wonen en er nog geen winkels waren. In 1965 zijn in de Kobaltstraat meerdere nieuwe autoboxen als noodwinkels in gebruik genomen. Hierin zaten o.a. Albert Heijn met een mini supermarkt, een lectuurzaak van Becker, een bakkerij van Besselink uit Udenhout en een slagerij. Dit was een filiaal van slagerij Piet Voogt uit de Hasseltstraat. Een echt slagersfamilie-bedrijf met Vader, Moeder, drie zussen en twee broers. 27 Oktober opende zij daar de slagerij die met alle winkeliers in de Kobaltstraat zijn gebleven tot het nieuwe Winkelcentrum ‘Het Paletplein’ klaar was. Niet alle winkeliers zijn meegegaan naar het nieuwe Winkelcentrum.
Ook wij, slagerij Voogt, hebben toen afscheid genomen en zijn alleen in het moederbedrijf in de Hasseltstraat verder gegaan.’